BeDIT 24

FR      EN      DE

Belgian Defence International Tatttoo 2024

 

“International cooperation, essential for Liberty”

 

Na een succesvolle editie in 2022, organiseert de Belgische defensie opnieuw een internationale militaire taptoe in 5 Belgische steden: EUPEN, LEUVEN, ANTWERPEN, TOURNAI & BRUXELLES. Met deze taptoe wil Defensie beklemtonen dat ‘samenwerking’ een van de belangrijkste basispijlers is van de organisatie, zowel nationaal als internationaal. Bovendien wil Defensie een actieve partner zijn IN en VAN de maatschappij. Daarom is deze show is een unieke co-productie tussen Defensie en de 5 deelnemende steden.

 

In de eerste helft van 2024 neemt België het voorzitterschap waar van de Raad van de EU. We vieren eveneens de 75ste verjaardag van de oprichting van de NAVO, de Noord-Atlantische verdragsorganisatie. Zowel de NAVO als de EU hebben sinds hun oprichting in 1948 en in 1957, als internationale organisatie aangetoond dat internationale samenwerking een essentieel en fundamenteel element is om vrede en vrijheid te garanderen onder de partners. Het thema van de BeDIT editie 2024 “International cooperation, essential for Liberty” was bijgevolg een logische keuze.

 

Het belang van internationale samenwerking wordt eveneens beklemtoond door de deelname van buitenlandse professionele militaire muziekkapellen, een drillteam en een Zwitsers drumkorps. Maar liefst 150 professionele muzikanten brengen een wervelende muzikale show van 2u, versterkt met videobeelden en lichtshow, telkens in openlucht op een bijzondere locatie.

 

Deelnemende militaire muziekkapellen:

  • Nederland: de Fanfare ‘Bereden Wapens’
  • Duitsland: Heeresmusikkorps Neubrandenburg
  • Frankrijk: la Musique de l’Infanterie de Lille
  • België: de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht

 

Deze militaire ensembles vullen we aan met een absolute wereldtop in zijn genre:

  • het Top Secret Drumcorps uit Zwitserland

 

en als kers op de taart vervolledigt een exclusief drillteam uit de Verenigde Staten het rijtje:

  • United States Air Force Honor Guard Drill Team

Het thema – “International cooperation, essential for Liberty” – vormt de rode draad in deze show. Via een boeiende historische reis vanaf de oprichting van de NAVO en EU laten we het publiek ook ontdekken hoe de Belgische Defensie in de toekomst verschillende samenwerkingsvormen wil realiseren. Het hoeft geen verdere uitleg dat dit thema in de huidige internationale context brandend actueel is. We zijn ervan overtuigd dat de kracht van de muziek, gebracht door professionele militaire muzikanten, iedereen zal beroeren en nog meer zal overtuigen over de noodzaak van internationale samenwerking als een essentieel element voor vrede & vrijheid’.

 

Dankzij de bijzondere samenwerking tussen Defensie en de verschillende steden kan dit evenement GRATIS worden aangeboden aan de Belgische bevolking.

 

Een absolute aanrader dus!

Reservaties per stad

Brussel

Reservaties

Antwerpen

Reservaties

Eupen

Reservaties

Leuven

Reservaties

Doornik

Reservaties

Deelnemende bands

USA

United States Air Force Honor Guard Drill Team

NL

Fanfare ‘Bereden Wapens’

D

Heeresmusikkorps Neubrandenburg

FR

La Musique de l’Infanterie de Lille

SWISS

Top Secret Drum Corps

BE

Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht.

Dirigenten, zangers en presentatie

Stefanie

Bijkomende info artiest

Tom

Bijkomende info artiest

Tamara

Bijkomende info artiest

Dirigent 1

Bijkomende info

Dirigent 2

Bijkomende info

Dirigent 3

Bijkomende info

Dirigent 4

Bijkomende info

Organisatie

De Smet Patrick

Bijkomende info

Bruno Sprengers

Bijkomende info

BeDIT Team

Bijkomende info