Rekrutering schakelt versnelling hoger via partner SD Worx

Defensie heeft dit jaar 2.500 vacatures gepland. Nooit eerder rekruteerde het zoveel nieuwe militairen. Om voldoende sollicitanten te bereiken, schakelt Defensie de komende vier jaar een aanvullend en laagdrempelig wervingskanaal in: de consulenten van de rekruteringskantoren van SD Worx Staffing Solutions.

 

Defensie werkt voor de rekrutering al een hele tijd samen met onder andere de regionale arbeidsbemiddelaars VDAB, FOREM en Actiris. Een bijkomende aanpak is een meerjarig samenwerkingscontract met SD Worx.

 

“Voor alle duidelijkheid: Defensie rekruteert geen interimpersoneel via SD Worx”, vertelt luitenant-kolonel van het Vliegwezen Dominiek Saelens, verantwoordelijk voor de jobmarketing bij Defensie. “We doen wel een beroep op de kanalen van het hr-bedrijf om sollicitanten aan te trekken. De 160 consulenten van SD Worx zullen sollicitanten actief aanspreken en na een eerste screening doorverwijzen naar het Informatiecentrum van Defensie in hun provincie. Daar kunnen ze dan de sollicitatie- en selectieprocedure opstarten.”

 

SD Worx ondersteunt de rekrutering van militairen, in de ruimste zin van het woord: soldaten voor de infanterie, matrozen voor de Marine, maar ook medische specialisten, technici, ICT’ers, luchtverkeersleiders, piloten, ingenieurs, magazijniers, … De selectie door SD Worx zelf beperkt zich tot het aftoetsen van enkele duidelijke criteria, zoals leeftijd, nationaliteit of zichtbare fysieke aspecten.

 

“Defensie doet al veel inspanningen qua rekrutering en is een heel aantrekkelijke en stabiele werkgever”, voegt Veerle Coffé van SD Worx Staffing Solutions eraan toe. “Maar nog niet alle werkzoekenden overwegen Defensie als mogelijke werkgever. Dankzij onze rijke pool aan kandidaten en de nabijheid van kantoren bieden we een extra instroom voor Defensie. Onze consulenten gaan tijdens het persoonlijk contact actief Defensie als werkgever voorstellen, om nieuwe werkzoekenden aan te trekken die nog niet aan Defensie hadden gedacht.”

 

SD Worx heeft een netwerk van 70 interimkantoren en beschikt over een databestand van 400.000 werkzoekenden of jongeren die binnenkort afstuderen”, gaat luitenant-kolonel Saelens verder. “Defensie heeft voor een netwerk van interimkantoren gekozen omdat die meestal in het stadscentrum liggen en de drempel lager is om zo’n kantoor binnen te stappen in vergelijking met een militaire kazerne.”

 

Voor een grotere toegankelijkheid en transparantie huurde Defensie begin vorig jaar al voor een maand een pop-up informatiecentrum in de winkelcentra van Wijnegem Shopping en Médiacité in Luik. Door samen te werken met SD Worx als bijkomende partner schakelt Defensie nu een versnelling hoger in de zoektocht naar meer sollicitanten.

 

Een overzicht van de vacatures bij Defensie vind je op https://www.mil.be/nl/werken-bij-defensie/

Defensie

Defensie