Drie Oekraïense militairen opgevangen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid

Deze woensdag 4 september werden 3 ernstig verbrande Oekraïense soldaten opgevangen in het brandwondencentrum van het Militair Hospitaal Neder-Over-Heembeek. Tijdens hun aanwezigheid in onze faciliteiten zullen zij de nodige zorg krijgen.

 

Als onderdeel van haar steun aan Oekraïne stelt de Belgische Defensie, via het Militair Hospitaal Koningin Astrid, zorgeenheden ter beschikking om gewonde Oekraïners op te vangen wanneer dat nodig is. Het ziekenhuis verwelkomde in november 2022 al vijf Oekraïense soldaten.

 

Ludivine Dedonder, minister van Defensie: “Vanmiddag zijn drie gewonde Oekraïners, gerepatrieerd door B-Fast en opgenomen door onze brandwondenafdeling van het Militair Hospitaal. Terwijl we deze week de 80e verjaardag van de bevrijding van België door de Geallieerden herdenken, vecht een democratisch Europees land op dit moment om te voorkomen dat een repressief en autoritair regime zijn wil oplegt. Sinds het begin van dit conflict steunen België en Defensie de Oekraïners. We zullen deze democratische solidariteit blijven voortzetten.”

 

Uit veiligheidsoverwegingen en uit respect voor het medisch beroepsgeheim zal Defensie geen aanvullende informatie over patiënten verstrekken.

Lucia Gaggero