Defensie en BOIC zetten topsportproject verder

Defensie en het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC) zetten hun jarenlange samenwerking verder. Beide partijen ondertekenden op 24 mei het nieuwe protocolakkoord waardoor topsporters ook de komende jaren bij Defensie terecht kunnen om zich verder te ontwikkelen en hun droom na te jagen.

 

Al jaren zetten Defensie en het BOIC zich samen in om zowel beloftevolle atleten als topsporters te ondersteunen in hun carrières. Deze samenwerking leidde in het verleden al tot mooie resultaten. Met het nieuwe protocolakkoord willen beide partijen dit succesvolle project dan ook verderzetten.

 

Minister van Defensie Ludivine Dedonder, voorzitter van het BOIC Jean-Michel Saive en CEO van het BOIC Cédric Van Branteghem ondertekenden het nieuwe protocolakkoord in het bijzijn van een delegatie topsporters.

 

De topsporters zijn een belangrijk uithangbord voor Defensie en zijn daarnaast een inspiratiebron voor zowel onze militairen als voor jongeren die dromen van een sportcarrière. Beloftevolle atleten kunnen bij Defensie terecht om zich verder te ontwikkelen en ook na hun topsportjaren kunnen ze bij Defensie aan de slag blijven.

 

Defensie telt vandaag 23 topsporters en 3 kandidaat topsporters in haar rangen. Daarbij zitten heel wat atleten met Olympische ervaring of belangrijke internationale titels op hun palmares. Zij zullen vanaf nu ook bijgestaan worden door Frederik Van Lierde, die dit jaar de fakkel als verantwoordelijke topsport Defensie overnam van Marc Van Vleymen.

Gert-Jan D'haene

Gert-Jan D'haene