Eerste instructeurs voor de F-35simulator

De Belgische Defensie beleeft een sleutelmoment: de conversie van haar jachtpiloten van de 4de naar de 5de generatie is van start gegaan! Sinds 2 juni volgen onze eerste F-35 instructeurs een intensieve opleiding in de Verenigde Staten om de F-35 simulator onder de knie te krijgen.

 

Gedurende vijf maanden zullen de instructeurs een uitgebreid trainingsprogramma volgen dat theoriecursussen, praktijkoefeningen en een vluchtsimulator combineert. Deze fase is cruciaal voor de integratie van vliegtuigen van de 5de generatie.

 

Zo leren de instructeurs hoe ze verschillende scenario’s in de simulator kunnen programmeren. Dit is essentieel om optimale resultaten te behalen en toekomstige piloten realistische en leerzame ervaringen te bieden. De mogelijkheid om een breed scala aan situaties na te bootsen, van routinevluchten tot noodgevallen, zal hen helpen om hun leerlingen goed voor te bereiden op elke mogelijke omstandigheid.

 

Na afronding van hun opleiding zullen deze nieuwe instructeurs aan de slag gaan op de luchtmachtbasis van Florennes, waar ze verantwoordelijk zullen zijn voor het opleiden van de volgende generatie F-35 piloten. Hun rol zal essentieel zijn voor de integratie en het succes van deze 5de-generatie toestellen binnen de Luchtcomponent.

BEL F-35 CONVERSION UNIT

BEL F-35 CONVERSION UNIT