Marten Van Riel kroont zich tot vice-wereldkampioen

Marten Van Riel is het voorbije weekend tweede geëindigd in de Grand Final triatlon in Edmonton. Die prestatie levert Marten ook nog de zilveren medaille op in de strijd om de wereldtitel. Ook Noah Servais kwam in Canada sterk voor de dag.

Nadat topsporter bij Defensie Marten Van Riel in Tokyo net naast een olympische medaille greep was het voor onze landgenoot nu wel raak. In de laatste manche van de World Triathlon Series (het officiële wereldkampioenschap) zette hij nog alles op alles om de wereldtitel weg te kapen. Hij ging meteen na het zwemonderdeel in de aanval. Zo zette zij olympisch kampioen en WK-leider Kristian Blummenfelt onder druk. De Noor hield echter het hoofd koel en dichtte de kloof. In de razend spannend loopnummer moest Marten in de eindsprint nipt de duimen leggen voor de nieuwe wereldkampioen.

Dankzij een regelmatig seizoen kroont Marten Van Riel zich tot vice-wereldkampioen. Hij is daarmee de eerste Belg ooit die op een eindpodium prijkt van de World Triathlon Series.

 

Ook de nog maar 24-jarige Noah Servais kende een knap debuut op het allerhoogste niveau. Hij streed lang mee in de kop van de wedstrijd en kwam als 18e over de streep. Noah vervoegde als belofte-atleet het topsportproject van Defensie. In zijn eerste seizoen als volwaardig elitesporter toonde hij meteen zijn potentieel. Deze knappe notering is dan ook een bevestiging en beloning van zijn harde werk.

Gert-Jan D'haene

World Triathlon