7500 km voor het goede doel

Op 21 december organiseerden het Logistiek Opleidingscentrum (FmnC Log) en het Bataljon 1/3 Lanciers een actie ten voordele van ‘Viva for Life’, de Waalse tegenhanger van ‘De Warmste Week’. Militairen en burgers liepen rondjes tot ze erbij neervielen. Het doel? 7500 km op de teller halen. Minister van Defensie Ludivine Dedonder kwam de sportievelingen aanmoedigen.

 

Om 8u stonden de eerste lopers al klaar aan de start van het parcours. Voor de gelegenheid toverden twee eenheden van het plateau Doornik, FmnC Log en 1/3L, de Place Paul-Emile Janson in het centrum van de stad om tot een sportief en geanimeerd dorp. Deelnemers konden ofwel een aantal rondjes van ongeveer een kilometer lopen, of een interactieve wandeling van vijf kilometer maken.

 

Minister van Defensie Ludivine Dedonder kwam de lopers een hart onder de riem steken en schonk mooie woorden aan de Waalse radiozender VivaCité: “Defensie toont zich paraat om in te springen waar nodig tijdens crisismomenten, maar militairen zetten zich ook graag in voor een solidariteitsactie als deze.” Dat bevestigt ook Henegouws provinciecommandant Kolonel Dobbelaere. “Het zit in onze genen om mensen te helpen en in te springen waar nodig.”

 

Wie deelneemt, schenkt een bedrag naar keuze. Het eindbedrag wordt geschonken aan Viva for Life. De Waalse tegenhanger van De Warmste Week komt dit jaar in actie tegen kinderarmoede.

Kerlijn Puttemans

Vincent Bordignon