Rekrutering 2025: meer dan 4.500 opportuniteiten!

Defensie zal tijdens dit nieuwe rekruteringsjaar meer dan 4.500 posten, die een grote verscheidenheid aan jobs vertegenwoordigen, aanbieden aan militairen en burgers, evenals aan reservisten. Deze massale aanwerving, die minister Ludivine Dedonder vanochtend voorstelde op een persconferentie in Melsbroek, richt zich op kandidaten van alle opleidingsniveaus. Defensie bevestigt hiermee haar status als grote recruiter van het land. Wanneer, waar en hoe solliciteren?

 

Om de steeds complexere uitdagingen van de moderne wereld het hoofd te bieden, wil Defensie in 2025 rekruteren:

  • 2.500 militairen in actieve dienst
  • 960 burgerpersoneelsleden
  • 1.050 reservisten.

 

Deze aanwervingen bestrijken een breed scala aan vaardigheden, van gevechtsfuncties tot informatietechnologie (ICT), logistiek en administratie. “We hebben het over duizend verschillende banen”, onderstreept minister Dedonder.

 

Een record voor de werving van burgerpersoneel

 

Defensie had zichzelf de ambitie gesteld om, tussen 2021 en 2024, 10.000 militairen aan te werven, een doelstelling die goed op weg is om gehaald te worden, aldus minister Dedonder. In 2025 zal de nadruk in het bijzonder liggen op het rekruteren van burgerpersoneel, met een recordaantal van 960 in te vullen posten.

 

Met 500 burgerfuncties onder het ambtenarenstatuut, 450 Rosetta-banen (voor jongeren onder de 26 jaar die op zoek zijn naar een eerste baan) en 10 contractposities, “zal het jaar 2025 inderdaad opvallen door een aanzienlijk aantal aanwervingen van burgerpersoneel”, bevestigt de minister van Defensie.

 

Burgermedewerkers spelen een cruciale rol bij het leveren van technische en administratieve expertise die essentieel is voor het goed functioneren van de instelling.

 

Waarom in dienst gaan bij Defensie?

 

Kiezen voor Defensie betekent kiezen voor een carrière die rijk is aan uitdagingen, verantwoordelijkheden en betekenis. “We zijn vooral op zoek naar technici, bijvoorbeeld om aan of in een vliegtuig te werken”, legt Majoor Margot Van Waeyenberghe van de Algemene Directie Human Resources (DG HR) uit. “We werven zowel mensen aan met een technisch diploma, als zonder. Afhankelijk van de functie kunnen we ze een interne opleiding verzorgen of het schoolgeld betalen.”

 

Of je pas afgestudeerd bent en op zoek bent naar je eerste baan of een ervaren professional die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, Defensie biedt een veelheid aan mogelijkheden. Het biedt een stimulerende werkomgeving met gelegenheden voor verdere training en loopbaanontwikkeling, terwijl het een directe bijdrage levert aan de veiligheid en stabiliteit van het land.

 

Een voorbeeld is dat van Guillaume die besloot mee te doen na het horen van de verhalen van zijn overgrootvader. Hij getuigt: “Mijn vader, grootvader, overgrootvader en oom waren militairen. Momenteel volg ik al drie jaar een opleiding bij Defensie tot vliegtuigtechnicus op de A400M. Als het goed is, ben ik in augustus klaar met mijn vorming.”

 

Met dit soort kansen kan iedereen zijn plaats vinden in een instelling waar elke baan belangrijk is.

 

Hoe kan ik me aanmelden?

 

Als je een passie hebt voor actie op het terrein, technologische innovatie, strategisch management of logistieke ondersteuning, dan is er zeker een plek voor jou. Defensie biedt een stimulerende werkomgeving, met mogelijkheden voor permanente opleiding en loopbaanontwikkeling.

 

Voor degenen die op zoek zijn naar een carrière die persoonlijk engagement en dienstbaarheid aan de natie combineert, zijn er regelmatig talrijke vacatures te vinden op de website: www.mil.be.

 

De statutaire burgerbanen worden ook gepubliceerd op de website: Werkenvoor.be.

 

Voor meer informatie is een bezoek brengen aan de informatiecentra ook mogelijk Infocentra | Defensie, of deelnemen aan een van de Job Days Agenda – Job Days | Defensie die het hele jaar door worden georganiseerd.

Yuki Willems

Lucia Gaggero