Admiraal Hofman spreekt zijn troepen toe

Admiraal Michel Hofman mag zich sinds vrijdag 10 juli officieel de nieuwe Chef Defensie noemen. Tijdens de overdrachtceremonie in de Koninklijke Militaire School sprak hij al de aanwezige militairen toe. Door de coronamaatregelen was hun aantal echter beperkt. Met de videoboodschap hierboven richt de admiraal zich nu tot alle militairen van Defensie: hij bedankt hen voor het geleverde werk en werpt een korte blik op de toekomst.

 

“Ik richt me tot jullie om jullie allen te bedanken voor het uitstekende werk dat jullie dag in, dag uit in binnen- en buitenland leveren ten dienste van ons land”, zegt admiraal Hofman in de boodschap. Daarbij verwijst hij naar de coronacrisis, waarbij veelvuldig beroep werd gedaan op Defensie. “Jullie hebben de laatste maanden getoond hoeveel het land op jullie en op Defensie kan rekenen. Voor jullie inzet en jullie opofferingen: bedankt en proficiat.”

 

Over de toekomst is de admiraal positief: “We kijken vooral enthousiast uit naar de komst van vele nieuwe collega’s die we zullen opvangen in de grote familie die Defensie is. We kijken ook uit naar de komst van het nieuwe materieel.”

 

De nieuwe Chef Defensie sluit zijn boodschap af door zijn troepen een fijne en welverdiende vakantie te wensen. Voor de militairen op operatie zal die vakantie wat later komen, maar ook voor hen heeft admiraal Hofman bemoedigende woorden.

Stijn Verboven