Nieuwe Chef van Defensie officieel in plaats gesteld

Generaal Marc Compernol heeft deze vrijdag de fakkel als Chef van Defensie doorgegeven aan zijn opvolger, admiraal Michel Hofman. De ceremonie vond plaats in de Koninklijke Militaire School in het bijzijn van de minister van Defensie en een aantal van zijn voorgangers.

 

Na 48 jaar trouwe dienst, waarvan vier aan het hoofd van Defensie, gaat generaal Compernol op pensioen. “Terugkijkend op al die jaren, domineert vooral een gevoel van dankbaarheid. Dankbaarheid voor de fantastische avonturen en de prachtige momenten die Defensie me al die jaren geboden heeft”, verklaart hij geëmotioneerd. Na een laatste schouwing van de troepen-, de vier componenten werden vertegenwoordigd door vier pelotons – is de tijd aangebroken om de fakkel door te geven.

 

Minister van Defensie Philippe Goffin, tevens voorzitter van de ceremonie, feleciteerde generaal Compernol met zijn voorbeeldige werk, en betoonde zijn respect en dankbaarheid. Vervolgens ging hij verder met de erkenning van de nieuwe Chef van Defensie. “Er wachten ons nog vele uitdagingen, maar ik ben zeker dat hij ze op schitterende wijze het hoofd zal bieden”, verklaarde de minister.

 

Admiraal Hofman, van 2011 tot 2015 chef van de Marine en tot gisteren nog vice-chef van Defensie, nam als vorige taak de herstructurering van de Generale Staf en de implementatie van de Strategische Visie op zich. Sinds vrijdag 15h45 is hij dus de nieuwe Chef van Defensie. De uitdagingen die hij het hoofd zal moeten bieden zullen vooral gaan over de rekrutering van personeel en de implementatie van nieuw materieel.

 

De ceremonie, aangepast om de social distancing regels te kunnen respecteren, werd opgeluisterd door de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.

Julie Debrackeler

Erwin Ceuppens

Mathieu Duhembre