Ardense Jagers oefenen niet-alledaagse opdrachten

Het leven bij het Bataljon Ardense Jagers hervat na de Covid-19-crisis. Op het programma: dropping per helikopter, infiltratie en een clandestien bivak in de regio van La Roche. Operationeel zijn blijft een prioriteit bij de eenheden van de Landcomponent.

 

Van 29 juni tot 1 juli voert de 3de compagnie van het Bataljon Ardense Jagers een oefening van 48 uur uit om de Jagers op te leiden in offensieve activiteiten. Drie NH90-helikopters vervoerden meerdere pelotons naar een verzamelplaats niet ver van de dropzone van Ronchamps.

 

Bij zonsopgang op 1 juli zetten ze de aanval in. Infiltratie en een clandestien bivak zijn nodig om het doel te kunnen veroveren. Tegelijkertijd moet de 3de compagnie van de Ardense Jagers verkenningspatrouilles uitvoeren om een maximum aan informatie over haar tegenstander te verzamelen.

 

Zodra het doel op dag D is bereikt, voegt de 3de compagnie zich weer bij haar eenheid. Elke dag is het essentieel om functionele training uit te voeren en de conditie op peil te houden. Dit type oefening verdiept niet alleen bepaalde werkwijzen, maar verrijkt ook de cohesie in de groep. Een noodzakelijke stap voor de inzet van het Bataljon Ardense Jagers in augustus. Dan beveiligen ze de straten van Brussel tijdens operatie Vigilant Guardian.

Julie Van den Born

Didier Authelet