Basisopleidingscentrum Zuid heeft nieuwe commandant

Op vrijdag 23 september vond op de basis Koning Albert in Marche-en-Famenne de inauguratie van een nieuwe commandant plaats. Majoor Matthieu De Keyzer volgde majoor Pascal Laurent op als korpscommandant van het Centrum voor Basisopleiding en Scholing Zuid (CIBE Sud).

 

Na vijf jaar het commando over de school gevoerd te hebben gaat majoor Laurent met een voldaan gevoel op pensioen. “Ik wens mijn opvolger en zijn nieuwe familie veel succes,” sprak hij. “Ik geef met trots en vertrouwen de fakkel door. Samen zijn ze klaar de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden.”

 

Het Centrum voor Basisopleiding en Scholing Zuid is sinds kort verhuisd van het kamp Generaal Bastin in Stockem naar het kamp Koning Albert in Marche-en-Famenne. De school verzorgt de militaire basisopleiding voor onze Franstalige kandidaten officieren, onderofficieren en beroepsvrijwilligers. Elk jaar doen zo’n 350 kandidaten er niet alleen professionele kennis op, maar worden ze ook fysiek en karakterieel klaargestoomd voor een carrière bij Defensie.

Jacques-Emmanuel De Boeck

Vincent Bordignon