Chef Defensie bezoekt voorbereiding voor Mali

Het detachement dat in november naar Mali vertrekt, doorloopt momenteel zijn certificatieoefening. Op 21 oktober kregen ze bezoek van de Chef Defensie, admiraal Michel Hofman. Daarbij nam de admiraal vanop afstand aan enkele acties deel.

 

Voor hun deelname aan de VN-operatie MINUSMA in Mali moeten de militairen van het Bataljon Jagers te Paard (ISTAR) uit Heverlee voorbereid zijn op de meest diverse situaties: in bevolkte gebieden patrouilleren, gewonden verzorgen of een mogelijke aanval met een geïmproviseerd springtuig.

 

Onze operaties in binnen- en buitenland gaan dan ook onverminderd verder in tijden van Covid-19. De noodzakelijke trainingen blijven hetzelfde ritme volgen als de operaties. Bij al die activiteiten volgen onze militairen de beschermingsmaatregelen tegen Covid-19 rigoureus op.

 

De Landcomponent heeft momenteel detachementen ontplooid in verschillende operatiegebieden (Afghanistan, Mali en Niger). Daarnaast verzekeren ze de veiligheid in eigen land met de operatie Vigilant Guardian. De ontmijners staan bovendien dag en nacht paraat als steun aan de natie.

Peter Thomas

Gert-Jan D'haene