Cyber Command lanceert deze zomer zijn eerste editie van de Cyber Summerschool

Het Cyber Command, dat in oktober 2022 werd ingehuldigd, zet zich volledig in om nieuw talent aan te trekken. Het bevorderen van roepingen en rekrutering is het speerpunt van de toekomstige Cyber Component van Defensie. In juli 2023 biedt het onder andere cyberliefhebbers de mogelijkheid om deel te nemen aan de eerste editie van de “Cyber Summerschool”

 

De Cyber ​​Summerschool is een immersieve stage van een week die wordt aangeboden aan studenten en jonge professionals die een kijkje willen nemen achter de schermen van Cyber ​​Command. Van 17 tot 21 juli 2023 krijgen toekomstige cyberexperts die na een challenge worden geselecteerd de kans om deel te nemen aan deze unieke ervaring. Via interactieve workshops en stimulerende missies krijgen zij de kans om samen met onze civiele en militaire experts hun kennis van cyberdefensie en hun begrip van cyberspace te versterken. Een unieke gelegenheid om alle facetten van onze beroepen binnen Cyber ​​Command te ontdekken!

 

Per definitie staat Cyber ​​Command dan ook in het midden van een uitgebreid netwerk van partners. ​​Dagelijks draagt het bij tot de cybersecurity van het land in samenwerking met verschillende nationale en internationale actoren, de academische en industriële wereld. Zijn missie is zowel het beveiligen van de netwerken en wapensystemen die Defensie gebruikt als het verzamelen van informatie in het voordeel van het Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV) en het uitvoeren van operaties in cyberspace, een omgeving die zich voortdurend ontwikkelt. Als grote speler in de nationale weerbaarheid en door de aard van zijn opdrachten, biedt het veel perspectieven aan jonge talenten die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen.

 

Concreet vindt de Cyber ​​Summerschool plaats van 17 tot 21 juli aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. Om deel te nemen aan dit avontuur, kan je meer informatie vinden op Cyber Summerschool | Defensie (mil.be)