De eindejaarspuzzel 2023: de winnaars zijn bekend

De eindejaarspuzzel 2023: de winnaars zijn bekend

 

Van de Belgian Cats en Koningin Mathilde tot Remco Evenepoel en de Larian Studios. Ze verschenen allemaal in de Defensie-eindejaarspuzzel van 2023, met als verborgen thema Disney. De oplossingen en de winnaars zijn nu bekend. Proficiat aan het driekoppige team Thomas Van Strydonck, Barry Swevels en Ruben Hofsink voor hun onvermoeibare inspanningen om de puzzel op te lossen. Felicitaties ook aan de Universiteit Gent voor het winnen van het scholenklassement. Klik hier om de oplossingen en statistieken te bekijken.

 

De puzzels, die bekend staan om hun buitengewone complexiteit en extreme uitdaging, kunnen voor veel mensen erg overweldigend zijn. De winnaars zeggen echter dat de sleutel tot succes is om erin te blijven geloven, verschillende opties te proberen en dan de stukjes in elkaar te passen. Zo bekom je dat ‘Eureka’-moment waar alle puzzelfans naar op zoek zijn.

 

Thomas, Barry en Ruben hebben deze prestigieuze titel elk al drie keer gewonnen. Als team is dit hun tweede opeenvolgende overwinning. Het is welverdiend, want het team wist de antwoorden op alle vragen en alle 27 verborgen thema’s te vinden, op één na (dat overigens door geen enkele groep gevonden werd). Knap werk dus!

 

De inspanningen van de puzzelontwerpers kregen alom veel lof. Volgens sommigen was dit zelfs de beste editie ooit. “Elk jaar is het een nieuwe en boeiende uitdaging! Het is niet gemakkelijk, maar dat maakt het extra leuk wanneer je toch aan de oplossing geraakt. Het zijn opgaven waarbij je je intuïtie moet gebruiken. Soms merkten we pas na het oplossen van een puzzel dat er een hint in de opgave zat.” Dit jaar zorgde de mix van extreem ingewikkelde opdrachten en veel eenvoudigere puzzels voor positieve recensies.

 

Bedankt aan alle deelnemers die hebben geprobeerd de codes te kraken. We weten dat deze maand voor velen erg opwindend en leuk was, maar toch ook frustrerend. We appreciëren de tijd en moeite die jullie in het oplossen van de raadsels hebben gestoken. Het winnende team heeft in totaal maar liefst 300 uur naar de oplossing gezocht. Als dat geen toewijding is!

 

Nu rest nog alleen de vraag of Thomas, Barry en Ruben zich volgend jaar opnieuw tot winnaars kronen, of dat een ander team de overwinning zal behalen. Ga jij de uitdaging de volgende keer aan?

ADIV