Defensie hijst regenboogvlag ter ere van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

In het teken van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, werd op maandag 16 mei in het Kwartier Koningin Elisabeth te Evere de regenboogvlag gehesen. Gedurende de ganse week zal de vlag er wapperen om het LBGT+ thema onder de aandacht te brengen.

 

Het acroniem LGBT+ staat voor lesbian, gay, bi, transgender en verenigt alle personen (+) met een andere seksuele voorkeur, genderidentiteit en/of genderexpressie. Omdat Defensie diversiteit en respect voor anderen hoog in het vaandel draagt, is het belangrijk dit thema onder de aandacht te brengen. De week van 17 mei is hiervoor het uitgelezen moment.

 

In 2016 werd binnen Defensie een eigen community opgericht: Belgian Defence Rainbow Community of kortweg BELDEFRAC. Zij trachten de collegialiteit tussen het personeel te bevorderen en het diversiteitsbeleid te ondersteunen met de focus op de LGBT+ gemeenschap. Sinds vorig jaar wordt BELDEFRAC officieel erkend.

 

Helaas denken nog teveel LGBT+ jongeren dat ze niet welkom zouden zijn bij Defensie, maar niets is minder waar. Om deze boodschap kracht bij te zetten, hijst ze een hele week de regenboogvlag. Iedereen is welkom bij Defensie, ongeacht welke geaardheid.

 

Rond 17 mei vinden er wereldwijd evenementen plaats om het LGBT+ thema de nodige aandacht te geven. Op zaterdag 21 mei vindt in Brussel de Belgian Pride plaats met de alom bekende feestelijke optocht en een Pride Village. Tijdens de optocht zal BELDEFRAC terug te vinden zijn onder de vlag Open@Work. Dit is een gezamenlijk initiatief van verschillende overheidsbedrijven en andere instanties die een netwerk willen creëren met de nadruk op ‘Out in the Workplace’. Tevens zal er een stand van BELDEFRAC aanwezig zijn in The Pride Village.

 

Heb je vragen over LGBT+, wil je lid worden van BELDEFRAC of deze organisatie steunen als geallieerde kan je contact opnemen via info@BelDefRaC.be

Nathalie Mylle

Adrien Muylaert