Defensie lanceert zijn vernieuwde website mil.be

Op donderdag 17 september 2020 heeft Defensie zijn vernieuwde informatiesite mil.be gelanceerd. Die heeft een volledige transformatie ondergaan. 

 

“Met onze jonge en vernieuwde website willen we onze bezoekers op een gebruiksvriendelijke en hedendaagse manier laten kennismaken met Defensie, zijn vier componenten (Land, Lucht, Marine en Medisch) en onze belangrijkste missies in binnen- en buitenland”, vertelt kolonel Guido Hart, directeur strategische communicatie (DG StratCom) bij Defensie. “Bovendien willen we jongeren warm maken voor een job bij Defensie.”

 

Er komen heel wat vacatures voor de meest diverse jobs. Daar een keuze uit maken is niet evident. Daarom hebben we onder andere een gebruiksvriendelijke ‘missiekiezer’. Met slechts een paar klikken krijg je een overzicht van al onze vacatures binnen je interessegebied en leer je onze organisatie kennen.

 

De website zal blijven evolueren met de nieuwe trends in het online- en sociale medialandschap. Naast de vernieuwde website mil.be – waar de focus ligt op informatie – lanceren we gelijktijdig onze nieuwssite BelDefNews. Daarmee willen we proactief communiceren en de bevolking en al onze stakeholders informeren over de actualiteit binnen Defensie en zijn componenten.

 

Met die nieuwe aanpak willen we de toegevoegde waarde van Defensie voor de maatschappij in de kijker plaatsen. Die transformatie is samen met vele andere initiatieven een belangrijke stap om het belang van Defensie uit te leggen aan de bevolking en jongeren te tonen welke waaier van mogelijkheden Defensie biedt.

 

Wat doet Defensie in Mali of in Afghanistan? Waarom zie je onze schepen voor de Belgische kust? Wat doet die C-130 boven je streek? Wat doet die militaire ziekenwagen op de weg?

 

Kortom, ontdek onze missies, onze componenten en onze boeiende jobaanbiedingen.

Van harte welkom op onze nieuwe website. Hou ze zeker in het oog. Er komen heel wat vacatures aan!

 

Defensie: uw toekomst, onze missie.