Defensieminister ontmoet toekomstige officieren

Tijdens een bezoek aan de Koninklijke Militaire School (KMS) aan de Hobbemastraat in hartje Brussel kreeg Defensieminister Ludivine Dedonder een uiteenzetting over de werking van de universiteit van Defensie. De Chef Defensie Admiraal Hofman flankeerde de minister tijdens de rondleiding.

 

Voor de minister was het het eerste officiële bezoek aan de Academie. Ze kreeg een rondleiding langs de verschillende departementen van de KMS, ontdekte de faciliteiten en bezocht enkele onderzoeksgroepen. De minister kon tevens een babbeltje slaan met enkele leerlingen over hun huidige opleiding. Op deze manier komt ze te weten wat er leeft tussen de muren van de Campus Renaissance.

 

Defensie biedt niet enkel jobs aan, maar ook de mogelijkheid om te studeren, een diploma te behalen en tijdens het studeren een loon te krijgen. Ter voorbereiding van een loopbaan als officier kunnen de jongeren immers studies van universitair niveau volgen en één van de masters behalen aan de Koninklijk Militaire School. Zo zijn er voor volgend academiejaar 131 plaatsen beschikbaar om studies universitair onderwijs aan te vatten.

 

Voor meer informatie over jobs bij Defensie kan je terecht op Home | Defensie (mil.be). Ben je benieuwd naar een opleiding aan de KMS? Dan surf je naar Homepage – RMA.

Rein Van den Bergh

Malek Azoug

Luc Carvers