Defensiestaf ontvangt koning Filip

In Evere ontving de defensiestaf op 21 oktober 2021 Zijne Majesteit de Koning voor een werkbezoek. De opperbevelhebber van de strijdkrachten tekende het gulden boek, kreeg verschillende briefings en bracht een bezoek aan het operatiecentrum van Defensie.

 

Tijdens een welkomstplechtigheid ontving admiraal Michel Hofman, Chef Defensie en tevens Vleugeladjudant van Zijne Majesteit, koning Filip voor het gebouw van de Defensiestaf. Na een schouwing van de troepen zetten de Chef Defensie en Zijne Majesteit hun weg verder om aan het werkbezoek te starten.

 

Na een korte toespraak van admiraal Hofman ondertekende koning Filip het gulden boek en luisterde aandachtig naar enkele briefings. Vervolgens bracht Zijne Majesteit een bezoek aan het operatiecentrum (COps) waar alle opdrachten in binnen- en buiteland nauwgezet worden opgevolgd. Koning Filip kreeg er meer uitleg over de werking van het COps en meer bepaald over het crisiscentrum dat geactiveerd wordt in tijden van nood zoals de overstromingen in juli of Operatie Red Kite op het einde van de zomervakantie.

 

Tenslotte nam de koning nog de tijd om te praten met verschillende leden van de Defensiestaf alvorens het werkbezoek ten einde kwam.

Nathalie Mylle

Vincent Bordignon

Mathieu Duhembre