Een Belg aan het hoofd van het Eurocorps

In Straatsburg vond op donderdag 2 september een plechtige bevelsoverdracht plaats. Daarbij droeg de Franse luitenant-generaal Laurent Kolodziej het bevel over het Eurocorps over aan de Belgische luitenant-generaal Peter Devogelaere.

 

De plechtigheid werd voorgezeten door de stafchef van het Franse leger, generaal Thierry Burkhard, en vond plaats in aanwezigheid van de stafchefs van de andere partnerlanden, naast tal van genodigden en militaire en burgerlijke vertegenwoordigers.

 

De nieuwe commandant verklaarde voor de media: “Ik ben vereerd de kans te krijgen om dit internationale commando te leiden en trots om deel uit te maken van deze ploeg.”

 

Het Eurocorps is een internationale staf, gevestigd in Straatsburg sinds de oprichting in 1992. Het verzamelt vijf partnerlanden (België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Spanje) en zes geassocieerde landen (Griekenland, Italië, Polen, Roemenië, Turkije en sinds deze zomer ook Oostenrijk). Het Eurocorps vormt een permanente, operationele commandostructuur die heel snel ontplooid kan worden voor een militaire operatie in EU- of NAVO-verband.

 

Meer info: EUROCORPS Welcomes New Commanding General – Eurocorps

Jacques-Emmanuel De Boeck

Eurocorps