Het 18de Smaldeel gooit zich in de strijd tegen Covid-19

Op maandag 26 oktober 2020 landde een NH90 Tactical Transport Helicopter (TTH) op de helistrip van het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA) in Neder-over-Heembeek (NOH). De zending naar het MHKA stond in het teken van de terbeschikkingstelling van middelen van onze Luchtcomponent in de strijd tegen Covid-19.

 

Tijdens de aanwezigheid van de helikopter bij het ziekenhuis namen dokters, verpleegkundigen en logistieke medewerkers van de Medische Component de tijd om de installatie van medische apparatuur en stretchers aan boord van het toestel te oefenen en te evalueren.

 

De helikopter en zijn zevenkoppige bemanning, waaronder vier aircrew van het 18 smaldeel NH90 TTH en drie flight surgeons van de Medische Component, kunnen ingezet worden voor het transport van intensive en high care patiënten tussen de verschillende ziekenhuizen in ons land.

 

Deze capaciteit is een van de vele middelen die onze Belgische Defensie, op vraag van minister van Landsverdediging Ludivine Dedonder, kan inzetten in het kader van hulp aan de natie.

Jo Vanden Broeck

Jo Vanden Broeck