Bezoek van de Minister Dedonder aan het Militair Hospitaal te Neder-over-Heembeek

Minister van Defensie Ludivine Dedonder heeft woensdagnamiddag het militair ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek bezocht. Daar kreeg ze uitleg over de rol die de Medische Component kan spelen tijdens de gezondheidscrisis.

 

Voor haar bezoek begon, kreeg de minister van Defensie een briefing van geneesheer generaal-majoor Pierre Neirinckx over de structuur, capaciteiten, opdrachten en uitdagingen van de Medische Component. Die is het meeste betrokken in de strijd tegen Covid-19 en biedt overal te lande hulp met personeel en medisch materiaal.

 

Met een rondgang langs de verschillende hospitaaldiensten kon ze zich ook een voorstelling maken van al die toelichtingen. Dat begon bij het Brandwondencentrum, vervolgde langs het departement Interventies en eindigde bij de testlaboratoria voor Covid-19. Tijdens het bezoek kon Ludivine Dedonder ook het ziekenhuispersoneel ontmoeten en met hen praten.

 

Aan het eind van de dag drukte de minister nogmaals haar dankbaarheid uit aan de militairen die dag en nacht paraat staan om ons land te ondersteunen.

Jacques-Emmanuel De Boeck

Malek Azoug

Mathieu Duhembre