Hulp voor Beiroet: missie volbracht

Vrijdagavond 7 augustus omstreeks 18.30 u vertrok een C-130-vrachtvliegtuig van onze Luchtcomponent richting Beiroet. Aan boord bevonden zich 7 ton hulpgoederen, goed voor zo’n 63 m³ of het equivalent van een vol toestel. Die waren bestemd voor de bevolking van de Libanese hoofdstad, die vorige week zwaar getroffen werd door een explosie. Na een vlucht van ongeveer zes en een half uur landde de C-130 op de internationale luchthaven van Beiroet.

 

“Het ontladen van de C-130 en het overladen van de paletten heeft vandaag tussen 2.00 u en 4.00 u plaatsgevonden”, weet majoor Tim Pauwels, defensieattaché bij de Belgische ambassade in Libanon. “De paletten en de netten heeft de crew weer gerecupereerd. Het B-FAST-materiaal werd overhandigd aan een afgevaardigde van de Libanese krijgsmacht. De Belgische ambassadeur en ikzelf hebben de nodige documenten ondertekend. Alles is vlot verlopen.”

 

Na het ontladen bracht de crew de Hercules in gereedheid voor de laatste etappe van de dag. Tijdens een tussenstop in Cyprus genoten ze van een welverdiende overnachting na een lange dag alvorens de terugvlucht naar België aan te vatten.

Jo Vanden Broeck

Tim Pauwels