Instructor Day 2024: een eerbetoon aan onze instructeurs

Op 10 juni 2024 bracht de Renaissance Campus van de Koninklijke Militaire School (KMS) militaire instructeurs samen voor een reeks interactieve workshops, informatieve briefings en netwerkmomenten. Het doel? Hun pedagogische vaardigheden versterken en nieuwe tools aanbieden om de effectiviteit van hun training te verbeteren.

 

Deze Instructor Day is een belangrijk event voor de instructeurs en het personeel van de pedagogische cellen en opleidingsmanagers van Defensie.

 

De deelnemers konden kiezen uit verschillende workshops die onder meer gewijd waren aan het creëren van interactieve leermodules, het ontwerpen van trainingen of het verkennen van  nieuwe digitale tools zoals smartboards. Elke workshop bood praktische vaardigheden en up-to-date kennis.

 

Uitwisseling van goede praktijken

 

De instructeurs kregen ideeën en tools mee die direct toepasbaar zijn. Maar de dag bleek ook een uitstekende gelegenheid voor collega’s om ervaringen en beste praktijken uit te wisselen.

 

De pedagogische rol van docenten is des te belangrijker gezien de toegenomen rekruteringsdoelstellingen. Zij leiden kandidaten op en helpen hen om uit te groeien tot volwaardige collega’s.

 

Een dagelijkse ambassadeur

 

De instructeur is ook een ambassadeur van de waarden en normen van Defensie. Die belichaamt respect, integriteit, loyaliteit en moed, de pijlers van het gewenste gedrag binnen onze organisatie. Die moet ze niet alleen vertegenwoordigen, maar ze ook overdragen aan het personeel.

 

Kortom, Instructor Day 2024 versterkte niet alleen de vaardigheden van de instructeur, maar was ook een gelegenheid om hun essentiële bijdrage binnen Defensie te erkennen en te waarderen.

Mégane Piedfort

Adrien Muylaert