Marten Van Riel schrijft geschiedenis

Topsporter bij Defensie Marten Van Riel heeft voorbije zaterdag de halve Ironman van Dubai op zijn naam geschreven. Hij vestigde er ook meteen een nieuwe wereld beste tijd voor die afstand. Voor de triatleet is dit een nieuwe mijlpaal in zijn carrière.

 

Marten Van Riel is de vice-wereldkampioen  triatlon op de olympische afstand en strandde in Tokyo ook net naast het podium. Maar in Dubai proefde hij nog eens van het langere werk door deel te nemen aan de halve Ironman. Daar wordt over een afstand van 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen gestreden om de zege.

 

Al tijdens het zwemmen nam onze landgenoot de leiding. Tot het fietsen duldde hij nog tegenstand maar in de afsluitende halve marathon was Marten meedogenloos en pakte op indrukwekkende wijze de zege in een deelnemersveld vol toppers.

 

Vanaf nu focust Marten opnieuw op de olympische afstand om over twee jaar in Parijs mee te strijden om eremetaal. De Olympische afstand is de kwarttriatlon (1.5km zwemmen, 40km fietsen, 10km lopen).

 

In aanloop naar Parijs zit Marten allesbehalve stil: ook voor dit jaar liggen de ambities hoog. Waar hij voor de World Triathlon Championship Series (5 wedstrijden) het podium ambieert, is voor het komende Europese kampioenschap alleen het hoogste schavotje het doel. De punten die hij in die wedstrijden kan sprokkelen vormen zijn ticket naar de Spelen van 2024.

 

Na die Spelen zal Marten zich gaan toeleggen op de mythische Ironman afstand.

 

Succes!