Militair hospitaal vaccineert selectief voort

Sinds 13 augustus kunnen alleen nog expats, diplomaten en militairen zich laten vaccineren in het vaccinatiecentrum in Neder-over-Heembeek. Het is deze week dus al een pak rustiger in het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA). Wie al een afspraak heeft voor een tweede prik kan er ook nog terecht.

 

Het vaccinatiecentrum van het MHKA blijft dus nog een tijdje operationeel, maar wel in mindere mate. Na 102 dagen open geweest te zijn voor de Brusselse burgers keert een deel van de rust weer voor de mensen die zich in het centrum inzetten. Zeker niet onverdiend na meer dan 60.000 prikken in drie maanden.

 

Inwoners van Brussel die voor hun tweede spuitje al een afspraak hebben in het MHKA zullen er nog geholpen worden. Eerste inentingen worden echter alleen nog toegediend aan expats, diplomaten en militairen. Daarom moet het centrum ook niet meer permanent open zijn.

 

Als expat, diplomatiek personeelslid of militair kan je er vanaf deze week terecht op dinsdag en donderdag, telkens van 13.30 tot 18.30 u. Je kan je dan direct aan het centrum aanmelden. Daar wachten twee medewerkers je op om je met de juiste aanwijzingen het centrum binnen te sturen. Dan volgt het bekende stramien: temperatuurmeting, identiteitscontrole, spuitje.

 

“Dag één is alvast goed verlopen”, klinkt het. “We werken nu nog maar met halve bezetting, een goede dertig militairen. Maar dat is zeker voldoende nu we ook minder patiënten over de vloer krijgen.”

Jimmy Stroobants

Ritchie Sedeyn