Militairen versterken ziekenhuizen in de provincie Luxemburg

Militairen van de 4 Groep Communicatie- en Informatiesystemen (4 Gp CIS) werken sinds 5 november op de verschillende ziekenhuissites van de intercommunale zorgorganisatie Vivalia in de provincie Luxemburg. Tot 18 november worden elf militairen ingezet in de ziekenhuizen van Bastogne, Libramont, Virton, Aarlen en Marche-en-Famenne.

 

Hun missie is om bezoekers en patiënten te verwelkomen, hen in te lichten over de covidmaatregelen en hen naar de zorgruimtes te leiden. De ploegen van de Vivalia-ziekenhuizen worden versterkt, zodat het eigen personeel zich op puur medische taken kan richten en zo zijn capaciteit optimaal kan inzetten in de strijd tegen COVID-19.

 

Eens te meer toont de Landcomponent dat hij tegemoet wil komen aan zoveel mogelijk steunverzoeken in het kader van hulp aan de natie, parallel met zijn lopende missies in het buitenland. Door onze solidariteit te tonen, kunnen we de risicogroepen het beste beschermen en het medisch personeel ondersteunen. Zo kunnen we binnenkort uit deze crisissituatie komen, in het belang van iedereen.

Julie Van den Born

Didier Authelet