Nieuwe werkkoffers voor de mecaniciens van de Landcomponent

In december 2021 startte de verdeling van nieuwe individuele en mobiele werkkoffers voor alle mecaniciens onderofficieren en vrijwilligers van de Landcomponent, inclusief het Logistieke Vormingscentrum in Doornik. De koffers zijn bestemd voor al onze mecaniciens van voertuigen van de Landcomponent.

 

Contractant CEBEO voert de levering van de 447 werkkoffers uit. De firma Katoen Natie uit Beringen staat in voor de verdere verdeling binnen Defensie volgens de verdeelsleutel van COMOPSLAND-G4.

Het 4 Bataljon Logistiek is de eerste eenheid die een totaal van 77 koffers mocht ontvangen. De koffers zijn geïndividualiseerd en worden tevens als kit beheerd. Om het beheer te vergemakkelijken werd een assetnummer op elke koffer aangebracht. Dit dossier werd verwezenlijkt onder de leiding van de Materieelbeheerder MRSys-SUO en de aankoopdienst MRMP-S/AD.

 

Veiligheid primeert

 

De werkkoffers zijn samengesteld uit zeven beveiligde lades en bevatten 242 handgereedschappen waaronder moersleutels, verstelbare sleutels, doppen, schroevendraaiers, tangen, hamers, luchtpomp, multimeter, cutter, zaag, …

 

Er werd gekozen voor professioneel en kwalitatief materieel afkomstig van het topmerken zoals SNAP ON, FACOM, KNIPEX, BAHCO, FLUKE.  Kwaliteit staat niet alleen garant voor een lange levensduur, ook veiligheid en ergonomie zijn inherente kenmerken. De werkkoffer kan daarnaast ook gemakkelijk worden uitgebreid met bijvoorbeeld een top of side box. Bovendien genieten de nieuwe werkkoffers van een waarborg van tien jaar.

 

Voor de technici en gebruikers is de levering van het nieuw gereedschap een motiverende factor. De rekruteringsresultaten hebben aangetoond dat technici vandaag moeilijk te vinden en het is dus absoluut noodzakelijk om hen tevreden te houden. Dit nieuwe en aangepast materieel verhoogt hun tevredenheid en maakt hun werk efficiënter en aangenamer.

Johan Lievens & Mathieu Delbrassinne

Defensie & Snap On