Op oefening met de compagnie operationele reserve van Spa

De reservisten van het Bataljon 12 Linie Prins Leopold – 13 Linie oefenen momenteel in de streek van Spa, Elsenborn en Malmedy. Ze leren diverse technieken aan die ze nodig hebben bij een operationele inzet.

 

Op woensdag is de opdracht: patrouilleren op een voorgeschreven traject waarop zich een dreiging voordoet, een hinderlaag met gewapende mannen. Nadien bespreken ze tijdens een debriefing wat ze kunnen verbeteren. Andere oefeningen behandelen schiettechnieken, radiotransmissies, eerste hulp, enzovoort.

 

De reservisten hebben een beroepsactiviteit in de burgersector. Wanneer ze worden opgeroepen, ondersteunen ze actieve militairen. Dat doen ze vooral tijdens opdrachten om het grondgebied te verdedigen of om de burgerlijke veiligheidsdiensten te ondersteunen. Om steeds operationeel te blijven, nemen ze regelmatig deel aan gespecialiseerde trainingen.

 

De compagnie operationele reserve van het Bataljon 12 Linie Prins Leopold – 13 Linie uit Spa werd opgericht in 2017. Vandaag telt ze 85 operationele reservisten.

Julie Debrackeler

Vincent Bordignon