Serco Belgium verzorgt campusdiensten in Saffraanberg

Serco Belgium heeft een nieuwe overheidsopdracht van Defensie binnengehaald om de facilitaire diensten te beheren op de campus van de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO Saffraanberg bij Sint-Truiden). Het contract bedraagt bijna 70 miljoen euro en bestrijkt 10 jaar.

 

De opdracht ligt in de lijn met de Strategische Visie van Defensie. Met deze overeenkomst streeft Defensie naar een goede dienstverlening, versterkt het de kernactiviteiten en realiseert het een besparing ten opzichte van de huidige kost.

 

Serco Belgium is de Belgische dochteronderneming van de Serco Group, een van ’s werelds grootste leveranciers van nutsvoorzieningen. Na de succesvolle contracten die in 2018 werden ondertekend voor de ondersteuning van de militaire kwartieren in Heverlee en Oud-Heverlee, worden het bedrijf nu ook de essentiële steundiensten aan de KSOO toevertrouwd

 

Luitenant-kolonel Christoph Berlaimont licht toe: “Ieder kwartier krijgt zijn eigen contract met één serviceprovider die permanent personeel ter plaatse heeft. De meeste diensten die wij aan Serco Belgium toevertrouwen, werden intern uitgevoerd. Door het beheer ervan aan een externe partner toe te vertrouwen, verbeteren wij vooral de beschikbaarheid en de kwaliteit van die diensten. Aangezien zij door kleinere, professionele teams worden uitgevoerd, hebben zij bovendien een reëel effect op onze begroting. In Heverlee en Oud-Heverlee bedraagt de budgettaire winst voor Defensie meer dan 10 %.”

 

De campus Saffraanberg wordt gebruikt voor de basisopleiding van alle onderofficieren. Elk jaar komen er zo’n 500 nieuwe studenten aan de KSOO bij en dagelijks zijn er meer dan 1.200 mensen op de campus aanwezig. De opleiding bereidt hen voor om teams te leiden en om geplande acties op het terrein uit te voeren.

 

Tegen het einde van het jaar zal Serco in totaal 14 diensten voor een periode van 10 jaar overnemen: schoonmaak, catering, huisvesting, afvalbeheer, ongediertebestrijding, beheer van opleidingsvoorzieningen, onderhoud van groene zones en winterdiensten. Serco zal bovendien ook het beheer uitvoeren van gebouwen en technische installaties, technische controles, energiebeheer en brandstofpomp en de installatie van een waterstofcentrale. Serco Belgium doet een beroep op ISS voor de cateringdiensten en op TPF voor het beheer van de technische installaties en de energie.

 

Voor Miguel Delacroix, managing director van Serco Belgium S.A., “is dit contract zeer belangrijk voor Defensie omdat het een school is. Door de kwaliteit van de dagelijkse dienstverlening te verhogen, kan de schoolstaf meer aandacht besteden aan de zorg voor de leerlingen. Zo helpen wij de toegevoegde waarde van Defensie te verbeteren. We maken een militaire carrière aantrekkelijker voor een jonge rekruut. Wetende dat het grootste probleem van Defensie zijn personeelstekort blijft, zijn wij des te meer vereerd met het vertrouwen dat Defensie ons schenkt.”

Johan Lievens / Serco

Archief Defensie