Thomas Carmoy springt naar Europees brons

De hoogspringer Thomas Carmoy zorgde tijdens het weekend van 6 en 7 maart voor een glansprestatie. Op het EK indooratletiek in Polen behaalde de jonge topsporter Defensie knap brons met een sprong over 2,26 meter.

 

Het Europees kampioenschap indooratletiek werd voor België een groot succes. Daarin had topsporter Defensie Thomas Carmoy een belangrijk aandeel. De 21-jarige hoogspringer verbaasde vriend en vijand door in de finale naar het brons te springen.

 

In februari toonde Thomas al zijn topvorm door zijn persoonlijk record aan te scherpen met een sprong over 2,28 meter. Hij zakte dan ook met het nodige vertrouwen richting Polen af voor het Europees kampioenschap. Met een nieuwe topsprong bevestigde Thomas zijn positie bij de wereldtop en schonk België een vierde medaille in het kampioenschap.

 

Voor Thomas Carmoy, voormalig Europees kampioen bij de jeugd, was het zijn eerste grote kampioenschap bij de senioren. Met een podiumplaats bewijst Thomas dat de toekomst er alvast veelbelovend uitziet.

Gert-Jan D’haene

Ritchie Sedeyn