CHOD bezoekt toekomstig vaccinatiecentrum

De Chef van Defensie Admiraal Michel Hofman heeft vandaag het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-over-Heembeek bezocht. Volgende week zal Defensie daar een vaccinatiecentrum openen. Er zullen dagelijks tot duizend inwoners van de regio Brussel gevaccineerd kunnen worden.

 

Momenteel wordt het laatste militaire ziekenhuispersoneel en ander prioritair medisch personeel gevaccineerd, zoals ambulanciers die dagelijks in aanraking kunnen komen met coronapatiënten. Vanaf 15 maart zullen zo’n 1800 militairen die in de nabije toekomst op operatie vertrekken het coronavaccin krijgen.

 

De week daarop stapt het Militair Hospitaal vervolgens mee in de nationale vaccinatiecampagne en zal het tot duizend burgers per dag kunnen vaccineren, tenminste als de levering van de vaccins doorgaat zoals voorzien. Daarmee is het het tweede grootste vaccinatiecentrum van het land.

 

Een zeventigtal militairen zullen gedurende zeven maanden in het vaccinatiecentrum van Neder-over-Heembeek worden ingezet. Dat maakt het ook meteen de grootste operatie voor de Medische Component van dit jaar.

Stijn Verboven

Ritchie Sedeyn

Luc Carvers