Vlootparade en vlootdagen voor 75 jaar Marine

Van 18 tot 22 mei 2022 vinden in Antwerpen de vlootparade en vlootdagen plaats ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Belgische Marine. Naast de vlootparade, wordt er een heus Marinedorp opgesteld en krijgen de bezoekers de kans om de schepen te bezoeken.

 

Woensdag 18 mei zal een vlootparade de festiviteiten openen, waaraan negen schepen van de Belgische en Nederlandse Marine zullen deelnemen. Dit zet de binationale samenwerking tussen beide landen duidelijk in de verf. De vlootparade start om 18u20 en iedereen is meer dan welkom om dit spektakel te aanschouwen langs de kaaien van de Schelde in het centrum van de stad.

 

Op vrijdag 20 mei, zaterdag 21 mei en zondag 22 mei is er de mogelijkheid om de schepen, die afgemeerd zullen liggen ter hoogte van het Steen in Antwerpen, te bezoeken. Vrijdag 20 mei kan men de schepen bezoeken van 14u tot 18u. Zaterdag 21 mei staan de deuren open van 10u tot 12u en van 13u tot 18u, en zondag 22 mei is iedereen welkom van 10u tot 12u en van 13u tot 18u. Kinderen kleiner dan 1m20 zijn niet toegelaten aan boord om veiligheidsredenen

 

Het maritieme dorp zal opgesteld staan aan de Orteliuskaai, tussen het Loodswezen en het Noorderterras. De bezoekers zullen er kennis kunnen maken met verschillende standen van de Belgische Marine. Onze federale partners van de scheepvaartpolitie en douane zullen, samen met  verschillende firma’s uit de maritieme wereld, ook vertegenwoordigd zijn. Daarnaast zullen de geïnteresseerden ook kennis kunnen maken met verschillende demo’s, zoals virtual reality en een duikcontainer.

 

Noteer alvast in jullie agenda: woensdag 18 mei tot en met zondag 22 mei, vlootparade en vlootdagen 75 jaar Belgische Marine te Antwerpen. Van harte welkom!

Luc Vermeersch

Jorn Urbain