Waarden van Defensie: erkenning van uitzonderlijke medewerkers

Generaal vlieger Frederik Vansina zette op vrijdag 19 juli een twintigtal medewerkers van Defensie (waaronder een burger) in de bloemetjes voor hun uitzonderlijke inzet voor de kernwaarden van Defensie: integriteit, loyauteit, moed en respect. “Meer dan onze schepen, vliegtuigen of andere wapensystemen, is ons personeel de echte rijkdom van onze organisatie”, benadrukte de Chef Defensie.

 

“Ga verder met jullie schitterend werk, steun en begeleid de jongeren en minder jongeren om jullie heen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat Defensie haar missies volbrengt op een uitzonderlijke manier,” sprak Generaal vlieger Vansina.

 

“Deze erkenning van de Chef Defensie is een voorbeeld van leiderschap,” legt de Defensieadjudant, adjudant-majoor Nordine Nakkach uit. “Het inspireert andere medewerkers en kan hen motiveren om het beste van zichzelf te geven.”

 

Ijverige laureaten

 

Korporaal-chef Stéphane Kirsch, opleidingsverantwoordelijke bij het Bataljon Ardense Jagers, werd beloond voor zijn dagelijks engagement. “Ik zet me ijverig en loyaal in, niet enkel voor mijn bataljon, maar ook om de kandidaten en mijn oversten zo goed mogelijk bij te staan. Mijn zelfstandigheid en mijn wil om vooruit te gaan, werden opgemerkt”, legt hij uit.

 

Oppermeester-chef Michel Marcelis werkt op het hoofdkwartier van de Admiraal Benelux (ABNL) in Den Helder (Nederland), waar de krachten van de Belgische en Nederlandse Marine worden gebundeld. Nadat hij al twee onderscheidingen van de Koninklijke Marine kreeg, krijgt hij nu een erkenning van België. Hij is een voorbeeld van uitmuntendheid in zijn vakgebied. “Ik zie elke nieuwe functie als een kans om bij te leren en om in verschillende omgevingen te werken, wat het militaire werk uitdagend maakt. Deze erkenning weerspiegelt mijn inzet in het algemeen,” zegt hij.

 

Een hartelijke ceremonie

 

Generaal vlieger Vansina maakte van de ceremonie gebruik om enkele medewerkers te ontmoeten. “Deze militairen en burgers hebben zich het afgelopen jaar op een voortreffelijke manier laten zien. Ik wil jullie graag persoonlijk bedanken voor jullie uitmuntende inzet, want jullie zijn de echte weerspiegeling van de unieke waarden en normen van onze organisatie.”

 

Voor Stéphane was de ceremonie een aangename verrassing. “Ik wist niet dat ik een ondertekend certificaat zou krijgen van de Chef Defensie. De ceremonie was heel eenvoudig en hartelijk. Ik ben vereerd en dankbaar dat onze instelling de tijd neemt om verdienstelijke mensen te erkennen.”

 

Oproep tot uitmuntendheid

 

“Ik zorg ervoor dat ik door mijn gedrag en inzet het goede voorbeeld geef. Onze organisatie geeft ons veel kansen en ik ben dan ook bereid om meer te geven dan wat er wordt verwacht,” zegt Marcelis.

 

Onze jager Stéphane sluit zich daarbij aan: “Het is cruciaal om gemotiveerd te zijn om elke dag meer te doen dan nodig is. Je moet uitdagingen zien als kansen om bij te leren en je moet vertrouwen hebben in anderen. Efficiëntie betekent de wil hebben om het goed te doen en deadlines respecteren.”

 

Als je ook streeft naar uitmuntendheid in je dagelijkse job, soms in het buitenland, twijfel dan niet om nog meer redenen te ontdekken om bij Defensie te komen werken via: Waarom werken bij Defensie? | Defensie (mil.be). Voor burgers kan dit ook via de website: Ministerie van Defensie | Werkenvoor.be.

Yuki Willems

Adrien Muylaert