21 juli : BEDANKT iedereen die bijdroeg aan een mooie dag

Ook dit jaar weer volgden vele mensen het défilé 21 juli, zij het in Brussel of op het scherm. Een nieuwe pluim op de hoed van met name onze militairen.

Onder een staalgrijze wolkenhemel defileerden ongeveer 1000 actieve militairen, een honderdtal veteranen en bijna 400 jongeren over het Paleizenplein, onder nauwlettende blikken van de (televisie-)kijkers. Ook 57 voertuigen, 21 vliegtuigen en 6 helikopters namen deel aan de parade.

 

Ludivine Dedonder: “Ook dit jaar hebben velen onder jullie zich ingezet om van deze Nationale Feestdag een succes te maken: zowel het defilé als het Feest in het Park werden ten zeerste gewaardeerd dankzij jullie geleverde werk. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie inzet en jullie bijdrage om er ook dit jaar een succesvol evenement van te maken. Proficiat iedereen, en nogmaals bedankt!”

 

Admiraal Michel Hofman, Chef Defensie: “Bedankt aan iedereen, voor jullie niet-aflatende beschikbaarheid en professionalisme. Nu wens ik iedereen een deugddoende vakantie. Weliswaar zonder onze militairen in opdracht te vergeten, die ik ook wil bedanken voor hun inzet.”

Adrien Muylaert

Clint Soete