21 juli: het feest gaat gewoon door!

Naast het traditionele defilé staat 21 juli ook synoniem voor een volksfeest in en rond het Warandepark. Jong of iets minder jong, iedereen kan zich met plezier onderdompelen in de festiviteiten van het Feest in de Warande. En neem deel aan het ‘Parcours Defensie’, zoals een aantal zeer speciale bezoekers. 

 

Bij het bezoeken van de verschillende stands van onze vier Componenten kan het zijn dat je ogen, oren en vooral handen tekortkomt om alles te vatten.

 

Parcours Defensie

 

Bij de Medische Component kun je reanimatietechnieken trainen. Of wat denk je van een virtual reality parachutesprong met het Special Operations Regiment (SOR) van onze Landcomponent? Bij de Marine kun je verschillende soorten knopen leggen, terwijl de Luchtcomponent je de kans biedt om aan boord van een F-35 simulator te zitten.

 

En dit is nog maar een kleine greep uit de stands die je op het parcours kunt vinden. Weet dat als je zes opdrachten hebt voltooid, je met een leuke goodie naar huis terugkeert.

 

Koninklijk bezoek

 

De medewerkers die ons Parcours Defensie hebben opgezet, hadden het genoegen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin te mogen verwelkomen voor een bezoek. Koning Filip verkende enkele van onze stands in het gezelschap van Prinses Elisabeth en Prins Emmanuel. Koningin Mathilde kreeg op haar beurt deskundige uitleg met Prins Gabriël en Prinses Eléonore aan haar zijde.

 

Tegen de avond verplaatsen de festiviteiten zich naar het Jubelpark. Daar treden onder meer Gustaph, Mentissa en Paul Michiels op tijdens het Happy Belgium concert. Traditiegetrouw eindigt onze Nationale Feestdag met vuurwerk en een lasershow.

Rein Van den Bergh

Adrien Muylaert