Alexander Doom, wereldkampioen in het kwadraat

Topsporter bij Defensie Alexander Doom heeft op het wereldkampioenschap indooratletiek in Glasgow voor een heus huzarenstuk gezorgd. De sprinter kroonde zich zowel individueel als in teamverband tot wereldkampioen. Een topprestatie die hem het nodige vertrouwen moet geven voor de Olympische Spelen van deze zomer.

 

Met de Belgian Tornados, het nationale 400m estafetteteam, raakte de prijzenkast van Alexander Doom al mooi gevuld. Maar afgelopen weekend voegde de jonge sprinter ook een individuele wereldtitel toe aan zijn indrukwekkende palmares.

 

In de finale moest Alexander het opnemen tegen de regerende kampioen, Karsten Warholm uit Noorwegen. Maar dat deerde de topsporter van Defensie niet en net na halverwege zette onze landgenoot zijn ultieme versnelling in. In een nieuw Belgisch record snelde hij naar de wereldtitel, die een zeer zoete smaak had.

 

“Ik mikte op een medaille, maar dat het goud werd, overtrof toch wel mijn stoutste verwachtingen”, zei Alexander. “Het is heel surreëel, zeker omdat de Olympische kampioen naast mij op de foto staat en ik als winnaar over de finish kom. Het is ongelooflijk. Maar ik ga nog niet feesten, want morgen wil ik er staan met mijn teamgenoten van de 4x400m.”

 

En Alexander hield woord. In de reeksen werd hij nog gespaard, maar in de finale nam hij de cruciale rol van slotloper van de Belgian Tornados op zich, in de jacht op goud. In de laatste meters knalde Alexander voorbij zijn Amerikaanse tegenstander en bezorgde België een nieuwe wereldtitel op het wereldkampioenschap indooratletiek.

Gert-Jan D’haene

DG StratCom