Sportieve bijeenkomst in Leopoldsburg: de Internationale Dag van Militaire Sport 2024

Op 29 februari trokken zo’n 700 mensen naar de bosrijke omgeving van Leopoldsburg om aan hun fysieke conditie te werken voor de Internationale Dag van de Militaire Sport.

 

Adjudant Mark Steenssens, lid van de organisatie, onderstreept het belang van dit evenement: “We vieren de Internationale Militaire Sportdag ter ere van de oprichting van de Internationale Militaire Sportraad (CISM) en hun inzet om de strijdkrachten te verenigen door middel van sport.”

 

Bij deze gelegenheid hadden militairen, topsporters, burgers en nationale militaire teams de keuze tussen drie routes: wandelen, of 6 km of 10 km joggen.

 

Nationale militaire teams

 

Veel lopers vertegenwoordigden nationale militaire teams, die verschillende sporten beoefenen zoals hardlopen, klimmen, oriëntatieloop, halve marathon, triatlon en vele andere.

 

Sergeant Sarah Van Laethem deelt haar ervaring: “Omdat ik in Brasschaat bij de artilleristen werk, maak ik gebruik van de sportfaciliteiten van Defensie om fit te blijven. Elke week hebben we de kans om te sporten. Ik begon in het militaire voetbalteam en koos daarna voor atletiek omwille van mijn loopsnelheid.”

 

Op weg naar olympische uitmuntendheid

 

Zestien topsporters van Defensie namen ook deel aan het evenement. Eerste soldaat Alessia Corrao, een judoka die meerdere medailles heeft gewonnen, legt uit: “Ik ben nu 3 jaar bij Defensie. Ik heb de Militaire Initiatiefase (MIF) gevolgd en heb leren schieten. De meest tijd wordt nu echter besteed aan sporttraining, bij elke sessie geven we het beste van onszelf.”

 

Eerste soldaat Noah Kuavita, een polyvalente gymnast, bereidt zich voor op de Olympische Spelen van dit jaar. Voor hem is het een droom die uitkomt: ”Op dit moment heb ik er alle vertrouwen in en gaat alles de goede kant op.”

 

Continuïteit van betrokkenheid

 

Defensie biedt haar topsporters de mogelijkheid om na hun sportcarrière door te stromen naar functies zoals sportpedagoog, zodat er continuïteit is in hun inzet en professionele ontwikkeling binnen het leger.

 

Als je ook een passie hebt voor sport en op zoek bent naar een baan die je actief houdt, bekijk dan onze vacatures op: www.mil.be.

Willems Yuki

Gert-Jan D’haene