Ateliers Jean Del’Cour maakt kabelbomen voor Defensie

De Luikse sociale onderneming Ateliers Jean Del’Cour (JD’C) kreeg onlangs een vierjarig contract toegewezen voor de levering van connectoren voor de integratie en modernisering van de communicatiesystemen van het bestaande rollend materieel dat door de operationele eenheden van de Landcomponent wordt gebruikt.  Het contract is het resultaat van een Europese aanbesteding die in juli 2020 door de Algemene Directie Material Resources is uitgeschreven.

 

Dit contract bestrijkt een breed spectrum: van de eenvoudige levering van connectoren, componenten en kabels, tot de levering van on-demand diensten in de installaties van de Landcomponent zelf, tot het op maat maken van complexe bekabeling. Door wijzigende configuraties en modernisering in de communicatiesystemen moet de bestaande bekabeling worden aangepast.

 

Vroeger werden zowel de prototypes als de serieproducties uitgevoerd door de competentiecentra te Peutie en Rocourt. Nu is het de bedoeling dat deze centra enkel nog de prototypering zullen uitvoeren, al dan niet in overleg met de firma JD’C. De serieproductie zal sowieso voor JD’C zijn. Deze samenwerking is in overeenstemming met het uitbestedingsbeleid dat Defensie de komende jaren wil voeren om de pensionering van zijn ervaren technisch personeel te compenseren en tegelijkertijd zijn eigen middelen te concentreren op de essentiële taken die hem zijn toevertrouwd.

 

Ateliers Jean Del’Cour ontwikkelt, produceert en verkoopt “high-performance” kabelassemblages, harnassen en componenten voor professioneel gebruik in de defensie-, luchtvaart- en productie-industrie. JD’C is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) en Sociale Onderneming (ETA). Het ISO 9001 gecertifieerde bedrijf werd opgericht in 1965 en stelt momenteel bijna 600 mensen te werk verspreid over vier vestigingen, onder leiding van een team van gekwalificeerde begeleiders.

Johan Lievens

Ateliers Jean Del’Cour