Belgian Navy Academy: de beste voorbereiding op de toekomst is praktijkervaring

De beste manier om een job aan te leren? Het gewoon doen! Dat is ook de visie van de Marine en meer specifiek van de Belgian Navy Academy, ook wel NAC genoemd. Daarom mogen leerlingen een tijdje aan boord komen om de kneepjes van het vak te leren.

 

Vanaf 22 mei gaat een delegatie NAC-studenten mee met de mijnenjagers Crocus, Lobelia en Narcis. Ze zullen bijna een maand op zee zijn en deelnemen aan alle dagdagelijkse praktijken, voor velen een leerrijke eerste ervaring, voor anderen al routine.

 

Het hoofddoel is het opleiden en trainen van officieren, onderofficieren en vrijwilligers in maritieme basisvaardigheden met het oog op hun toetreding tot de vloot. De NAC-campagne is de ideale gelegenheid om theoretische kennis onder begeleiding in de praktijk om te zetten. Zo zijn er oefeningen in het manoeuvreren van het schip op zee, een huzarenstukje waarbij je als leerling voor het eerst aan alle prikkels wordt blootgesteld. Een echte praktijktest in multitasking!

 

De campagne is ook een gelegenheid om de operationele paraatheid van de eenheden te vergroten en de bemanningen te motiveren. Ook de interactie tussen de bemanning en leerlingen is belangrijk om een realistisch beeld te geven van het werken en leven aan boord van de schepen.

 

Kortom, een zeer leerrijke ervaring, veel succes aan de deelnemers!

The Belgian Navy (TBN) Sten M.

The Belgian Navy (TBN) Jorn U.