Belgische delegatie van de Invictus Games op bezoek bij de Koning

Op vrijdag 13 mei werd de delegatie van atleten van Defensie die deelnamen aan de Invictus Games 2022 in het kasteel van Laken verwelkomd door Hunne Majesteiten Koning Filip en Koningin Mathilde.

 

Na de inspanning… de koninklijke felicitaties! Enkele weken geleden verlegden twaalf deelnemers en vijf personeelsleden hun grenzen tijdens de Invictus Games in Den Haag. Het was de allereerste keer dat België deelnam aan deze multisportwedstrijd voor gewonde soldaten, oorlogsveteranen en mensen met een beperking. Het was een historische gebeurtenis, want onze militairen wonnen acht medailles: één gouden, vier zilveren en drie bronzen.

 

Na deze uitstekende resultaten werd de delegatie bij Zijne Majesteit de Koning in audiëntie ontvangen om gefeliciteerd te worden. “Het is natuurlijk een eer om hier uitgenodigd te worden. De koning en koningin kwamen langs en maakten een praatje met ons. In een heel mooie omgeving hebben we hen alles kunnen vertellen over onze belevenissen tijdens Invictus,” beschrijft Fréderic Van Lippevelde, een van de atleten.

 

Twee weken na hun prestaties is het moreel van de ploeg nog steeds zeer hoog. “Het was echt een geweldige ervaring. We zijn nog een beetje in de wolken van wat er is gebeurd, maar we kijken nu al uit naar de toekomst en zijn gemotiveerd voor Düsseldorf 2023,” besluit Frederic enthousiast.

Jacques-Emmanuel De Boeck

Adrien Muylaert