Bezoek van het zomerkamp van de vzw Pinocchio door Ludivine Dedonder

Deze vrijdag 8 juli heeft Ludivine Dedonder, minister van Defensie, de kinderen en vrijwilligers ontmoet op hun zomerkamp dat in Spa doorgaat.

 

Deze vzw van Defensie, opgericht in 1997, biedt steun aan kinderen, patiëntjes bij één van de 6 grote brandwondencentra in België. Daarnaast biedt Pinocchio vzw psychosociale ondersteuning aan de kinderen en hun ouders, biedt het activiteiten en animaties aan en ondersteunt het hun reïntegratie. In het kader van de ondersteuning en revalidatie van de kinderen organiseert de vzw elk jaar in juli een kuurkamp.

 

De minister van Defensie licht toe: “De specialiteit van de Medische Component en de uitmuntendheid van haar brandwondenafdeling is geen geheim meer, maar de vzw Pinocchio, onder de paraplu van Defensie, verdient het om bekendheid te verwerven voor haar werking. De vrijwilligers die ik heb ontmoet zijn buitengewoon en hun bedrijvigheid is even ontroerend als helend. Dit moment van delen in een goed humeur, het zien van de ontspannen glimlach van de kinderen was een mooi moment. Proficiat aan alle vrijwilligers en aan Pinocchio vzw.”

DG StratCom

Rosalie Schallon