Belgische representatie op het militair défilé van 14 juli in Parijs

Op 14 juli zal een detachement van 15 Belgische militairen deelnemen aan de Franse militaire parade. In een contingent van ongeveer 130 deelnemers en onder bevel van kolonel Vincent Minguet, commandant van de NAVO-tactische groep in Roemenië (BGFP), korpscommandant van het 27e regiment van alpine jagers in Annecy, zullen zij marcheren op de mooiste laan ter wereld.

 

Dit contingent is samengesteld uit eenheden die onlangs zijn ingezet ter versterking van de oostflank van Europa – ter afschrikking van tegenstanders en voor de verdediging van de NAVO – evenals elementen van het leger van de Eagle-missie in Roemenië, elementen van de luchtmacht die betrokken zijn bij luchtbewakingsmissies in Polen en Estland (aEP) en tenslotte de zeelieden van het commando- en bevoorradingsschip ‘Marne’, dat ten behoeve van het vliegdekschip Charles de Gaulle meewerkt aan de EUFOR ALTHEA-missie.

Een A400M van het Belgisch-Luxemburgse bi-nationale squadron zal over de Champs-Elysées vliegen in de luchtparade.

 

Heel vroeg op 11 juli oefenden de troepen op de Champs Elysées, die voor de gelegenheid voor het verkeer was afgesloten, alvorens de training in de buitenwijken van Versailles voort te zetten om de bewegingen en het tempo tot op de milimeter te verfijnen.

1/3L – IPR

1/3L – IPR