Black Cat brengt Belgische en Nederlandse helikopters samen in Aarlen

Van maandag 30 januari 2023 tot en met woensdag 1 februari 2023 zal in de omgeving van de militaire oefenterreinen van Aarlen in de provincie Luxemburg de helikopteroefening “Black Cat 2023” plaatsvinden. Tijdens deze oefening zullen Belgische Agusta A109BAi en Nederlandse AS532 Cougar transporthelikopters, zowel bij dag als bij nacht, verschillende tactische opdrachten en vluchten op lage hoogte uitvoeren.

 

Deze gezamenlijke oefening, ondersteund door de Special Forces Group van onze Landcomponent, moet aan de helikopterbemanningen van het 17de smaldeel A109 van luchtmachtbasis Bevekom en van het 300ste smaldeel van vliegbasis Gilze-Rijen de mogelijkheid bieden om hun jonge piloten voor de kwalificaties “Flight Lead” en “NVG” (Night Vision Goggle) klaar te stomen.

 

De helikopters en hun bemanningen zullen voor de oefening gestationeerd zijn op de luchtmachtbasis van Bevekom. Tweemaal per dag zullen drie à vier toestellen via de gekende Helicopter Training Areas tactische operaties trainen op de militaire oefenterreinen van Aarlen.

 

Als je in de buurt bent, kijk dan zeker eens omhoog: de oefeningen vinden plaats tussen 14 en 17 uur en ’s avonds tussen 18 en 22 uur.

Jozef Vanden Broeck

Jozef Vanden Broeck