Chef Defensie bezoekt Belgische delegatie op Invictus Games

Op donderdag 21 april bracht Chef Defensie Michel Hofman een bezoek aan het Belgische team op de Invictus Games in Den Haag. Hij sprak er met de deelnemers en hun familie. “De medailles zijn uiteraard mooi meegenomen, maar het belangrijkste is dat jullie hier zijn en deze ervaring kunnen delen met elkaar en met vrienden en familie,” aldus een geëmotioneerde Hofman.

 

Op de stand van vliegtuigfabrikant Lockheed Martin in het Den Haagse Zuiderpark werd Hofman ontvangen door het voltallige Belgische team. Deze locatie was niet toevallig. Er stond een levensechte replica van een F35-toestel te blinken waarvan Defensie de eerste levering verwacht in 2025.

 

Hofman sprak er de atleten toe en vertelde hoe dit avontuur drie jaar geleden klein startte toen hij tijdens een vergadering in Nederland de vraag kreeg om voor het eerst met ons land deel te nemen aan dit bijzondere evenement. “Ik twijfelde in het begin een beetje. Ik niet wist hoeveel militairen wij hadden die dit zouden willen en kunnen doen. Toch ben ik met teammanager Bernard Bolly bescheiden begonnen met de organisatie van de ploeg.”

 

De Chef Defensie drukte zijn appreciatie uit voor dit initiatief en het belang van sport als re-integratie. “Het doet me veel plezier om dit mooie project hier te zien, niet enkel voor de medailles maar ook omdat het belangrijk is ervaringen met elkaar te kunnen delen. Zo weet je dat je niet alleen staat. Tot het eind van mijn termijn zal ik me hiervoor blijven engageren,” zei hij vastbesloten.

 

Tot slot liet hij alvast weten dat er volgend jaar opnieuw een Belgisch team zal deelnemen. Afspraak dus op de Invictus Games in 2023 in Düsseldorf!

Bilitis Nijs

Adrien Muylaert