De eindejaarspuzzel is er weer!

Zijn sudoku’s geen uitdaging meer? Ontsnapt u zonder moeite uit elke escape room? Lost u met gemak Rubiks kubussen op? Dan is dit je kans! Voor het vierde jaar op rij brengt Defensie namelijk een eindejaarspuzzel uit. De jaarlijkse traditie om je hersenen te pijnigen met de moeilijkste puzzels van het jaar.

 

Maar liefst 121 ploegen braken intussen hun hersens over de eindejaarspuzzel 2021. De puzzel bestaat uit 30 opgaves die op het eerste gezicht onmogelijk lijken, maar met de nodige creativiteit en doorzettingsvermogen valt er veel te ontdekken. De ene opgave is al wat moeilijker dan de andere, maar daar stopt het niet. Doorheen de puzzel zitten ook nog eens een pak extra hints en boodschappen verstopt. Tijd om de codekraker in jezelf naar boven te halen! Je mag dit gerust in team doen. Hoeveel oplossingen kunnen jullie vinden?

 

Om je al wat op weg te helpen, vind je hier de opgaven en oplossingen van de vorige edities:

opgave 2018 – oplossing 2018

opgave 2019 – oplossing 2019

opgave 2020oplossingen 2020

Hier vind je hints voor de opgave 2021. Succes!

 

De puzzels zijn het resultaat van het enthousiasme van onze medewerkers die deze tijdens hun vrije tijd hebben gemaakt. We hopen dan ook dat jullie evenveel plezier zullen beleven aan het oplossen van de puzzels als de bedenkers hadden bij het maken ervan.

 

Defensie was half december het slachtoffer van een cyberaanval. Als gevolg daarvan werden extra veiligheidsmaatregelen genomen. Externe emails van en naar het Ministerie van Defensie zijn volledig geblokkeerd. Onze technici zijn bezig om het probleem op te lossen, maar in de tussentijd hebben wij een andere e-mail aangemaakt om met u te communiceren: BELDEFPUZ@disroot.org U kunt dit adres gebruiken om uw antwoorden te sturen, of in het algemeen om met ons te communiceren, zoals wij deden via puzzel@mil.be Uit zekerheid vragen we jullie om naar beide adressen uw antwoordformulier op te sturen.

 

Erratum BELDEFPUZ21

2a. Voor de laatste lijn is de Engelstalige benaming genomen.

5. Er staat een invulvakje teveel. Er is slechts 1 antwoord.

13. Links onder bij geel, waren de 2 sleutels verwisseld.

25. Op pagina 25 was er een cirkel aan de zijkant niet zichtbaar. Deze is nu zichtbaar gemaakt.

 

Er wordt een nieuwe PDF V2 ter beschikking gesteld, waar alle verbeteringen in zijn aangebracht.

 

Waag je kans, ontdek de Defensiepuzzel erratum 2021.

#BELDEFPUZ21