De Landcomponent rekruteert: hervatting van de jobdagen bij onze eenheden

Op woensdag 30 september organiseerde de Gemotoriseerde Brigade een eerste grootschalige “Jobday” in Leopoldsburg. Meer dan 120 jongeren namen deel aan het evenement om de beroepen van de Landcomponent te ontdekken, en meer bepaald de beroepen die in de regio beschikbaar zijn. De Landcomponent is op zoek naar jonge profielen die inspanningen niet schuwen en die gemotiveerd zijn door hun missie: veiligheid.

 

In 2021 stelt Defensie ​​2.300 militaire vacatures open, een recordaantal, waarvan bijna 300 openstaande vacatures voor de Provincie Limburg. Om haar doelstellingen te bereiken en jongeren te laten kennismaken, organiseert de Landcomponent regelmatig jobdagen, informatiedagen of zelfs opendeurdagen. Ondanks de bijzondere omstandigheden die COVID-19 met zich meebrengt, is het zeker mogelijk om de militairen hun beroepen en hun dagelijkse functies te ontdekken.

 

De “Jobday” die deze woensdag 30 september in Leopoldsburg georganiseerd werd, past volledig in deze filosofie. Tijdens de verschillende statische demonstraties konden de jongeren kennis maken met de capaciteiten en de beroepen binnen de Gemotoriseerde Brigade.  Binnenkort volgen er ook nog informatiedagen voor specifieke beroepen binnen de eenheden.

 

In Leopoldsburg worden in 2021 in totaal 218 vrijwilligersposten opengesteld. Dit zowel in gevechts- als technische functies. Infanteriesoldaat, chauffeur, voertuigonderhoudstechnicus, magazijnier, ambulancier, verzorger of zelfs CIS-operator behoren allemaal tot de aangeboden job-mogelijkheden.

 

Wil je meer weten? Ga naar de pagina  https://www.mil.be/nl/werken-bij-defensie/alle-jobs-vacatures/ en definieer je zoekcriteria goed!