De Marine wint de publieksprijs tijdens de Blue Innovation Awards

Op maandag 25 oktober sleepte de Marine tijdens de tweede editie van de Blue Innovation Awards georganiseerd door De Blauwe Cluster (DBC) de publieksprijs in de categorie ‘The inspirational Blue Wave’ in de wacht.

 

Die organisatie zet zich in om innovatieve bedrijven een forum te geven dat zich richt op duurzame technologieën en toepassingen binnen de “blauwe economie”.

 

De Marine werd geselecteerd tot deelname aan de wedstrijd met haar project “Triple Helix Approach For Innovation”.

Daarvoor werkt de Marine samen met het Koninklijk Hoger Instituut van Defensie (KHID), de Koninklijke Militaire School (KMS) en verschillende andere innovatieve Belgische KMO’s.

 

De Marine leidt die samenwerking bij twee projecten:

  • Het gebruik van VR bij de brandbestrijding aan boord van varende eenheden (VR Firefighting Training Unit) – met het bedrijf One Bonsai.
  • Het beveiligen van maritiem gevoelige sites met behulp van drones door gebruik te maken van de detectie van anomalieën – met het bedrijf dotOcean.

 

Binnen Defensie vormt de permanente zoektocht naar innovatieve concepten en processen de speerpunt op verschillende domeinen, zoals opleiding en automatisatie.

 

De Marine wenst van harte iedereen te bedanken die bijgedragen heeft aan het behalen van de prijs ‘The Inspirational Blue Wave’.

 

Voor meer informatie over De Blauwe Cluster (www.blauwecluster.be)

Yves Swertvaegher

DBC