De minister van Defensie ontmoet nieuwe talenten in Charleroi

In het kader van de wervingscampagne voor 2024 (4.000 vacante betrekkingen) werkt Defensie actief samen met partners in de werkgelegenheidssector. Deze maandag 11 december vond een informatienamiddag plaats in de Cité des Métiers in Charleroi, in aanwezigheid van minister van Defensie Ludivine Dedonder en luitenant-generaal Thierry Esser, directeur-generaal Human Resources.

 

“Defensie organiseert regelmatig informatiesessies in het hele land”, legt commandant Michel Renotte, hoofd van het informatiecentrum van Bergen, uit. Er zijn negen informatiecentra over het hele land. “Mijn team bestrijkt de provincie Henegouwen. We werken samen met onderwijsinstellingen (middelbare scholen, hogescholen en universiteiten), maar ook met de belangrijkste spelers op het gebied van professionele integratie en werkgelegenheid.”

 

Informatiesessies

 

In 2023 organiseerden de informatiecentra ongeveer 118 informatiesessies in Wallonië. In de Cité des Métiers in Charleroi krijgen twintig mensen de kans om zich om de twee weken te informeren over het werkaanbod in onze militaire districten. De sessie van maandag 11 december bracht zowel jongeren in opleiding als werkzoekenden samen. Gemiddelde leeftijd: 23 jaar. “Kandidaten met een specifiek profiel (masters, pilotenkandidaten, artsen, enz.) nodigen we uit om contact met ons op te nemen voor een individueel gesprek.”

 

Kansen voor iedereen

 

In 2024 zal Defensie 2.500 militaire functies aanbieden (300 officieren, 950 onderofficieren, 1.250 soldaten en matrozen) in verschillende beroepen en specialismen. Daarnaast zullen er 1.050 plaatsen zijn voor reservemilitairen en 460 civiele functies.

“Het scala aan carrièremogelijkheden is zeer breed,” benadrukt de minister. “Er zijn vacatures voor iedereen die zich wil inzetten voor de gemeenschap, voor onze veiligheid, en voor elke vrouw of man die deel wil uitmaken van een keten, en waarvan elke schakel essentieel is.”

 

Duizend functies

 

Defensie biedt meer dan duizend verschillende banen, onderstreept de minister nog. Uit een recente identiteitsenquête uitgevoerd binnen Defensie blijkt dat werknemers steeds meer tevreden zijn, vooral dankzij loonsverhogingen en betere arbeidsomstandigheden…

 

Extra informatie die je kan motiveren om een kijkje te nemen naar de vacatures op onze jobsite: www.mil.be.

Voor meer informatie kan je terecht in een informatiecentrum van Defensie: Infocentra | Defensie (mil.be)

Yuki Willems

Adrien Muylaert