Defensie op zoek naar technische profielen in Ciney

Van 13 tot en met 15 november vonden in de expohallen van Ciney de Startech’s Days plaats. Defensie was er opnieuw vertegenwoordigd en kwam dit jaar met twee grote standen naar buiten. Bezoekers in groten getale konden er geprikkeld worden door technische snufjes van de Land-, de Lucht- en de Marinecomponent. Vijftig militairen vertegenwoordigden er de Defensiekleuren.

 

Op het technisch ontdekkingsmenu: de SeaFox Investigate, het Unmanned Under Water Vehicle dat gebruikt wordt om vanop afstand zeemijnen op te sporen en te onderzoeken; de Taurus, het nieuwe bergings- en depannagevoertuig; een 3D-printer; voorbeelden van levensreddende uitrusting, … en veel meer. “Het is belangrijk om aan te tonen dat de wereld van techniek heel erg ruim gaat: vliegtuigtechniekers zijn vrij gekend, maar ook de medici hebben technisch geschoolde profielen nodig om hun eenheden operationeel te houden. Daarnaast kan een technieker bij Defensie ook bijdragen aan een groter doel: ‘geen job, wel een missie,’ is niet voor niets de gekende slogan,” vertelt adjudant-chef Eric Forget van de dienst HR (Human Resources).

 

In 2023 rekruteert Defensie 2500 nieuwe profielen, waaronder heel wat technici. Wie op zoek is naar een veelzijdige job, met veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden en een competitief salaris, bekijkt maar best eens de carrièremogelijkheden van een militair. Technici met achtergrondkennis zijn uiteraard welkom, maar ook wie nul ervaring of opleiding heeft kan bij Defensie terecht. Recent werd er ook een vernieuwend concept gestart waarbij militairen hun noodzakelijke technische opleiding aan een burgerhogeschool of -universiteit kunnen volgen: een mooie kans om een erg waardevol diploma te halen én ervoor bezoldigd te worden.

DG StratCom

Vincent Bordignon